fredag 1 augusti 2008

Risotto med broccoli och färska kantareller

Dagens middag blev underbart god risotto med broccoli, färska kantareller och nyplockad timjan. Till åt vi några skrivor lufttorkad korv, men det går såklart utmärkt att käka risotton som ensamrätt också, och världens godaste sallad. Pojkvännen hittade receptet på påsen till Icas arborioris - hemskt mumsigt! Nu ska jag alldeles strax avsluta fredagen med rosé i parken - hoppas ni också får världens mysigaste kväll (sommaren ska ju tydligen ta slut snart, vilket trams)!

Till fyra personer behöver du:
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
100 g färsk svamp
3 dl arborioris
1 msk olivolja
7-8 dl grönsaksbuljong
250 g broccoli
1-2 dl ost
Salt och peppar
2 tsk färsk timjan

Såhär gör du:
Skala och hacka lök och vitlök. Rensa svampen och skär den i bitar. Fräs lök, vitlök och ris i oljan. Späd med het buljong lite i taget och låt riset suga upp den innan du späder ytterligare. Koka ca 20 minuter utan lock, risotton ska bli mjuk och krämig. Skölj och dela broccolin, tillsätt när det återstår ca 5 minuter av koktiden. Rör ner osten, smaka av med salt och peppar. Garnera med färsk timjan.

Sallad:
Strimla isbergssallad och en halv paprika, tärna en tomat. Hacka en fjärdedels rödlök samt rikligt med bladpersilja. Blanda allt. Smaksätt med rödvinsvinäger, salt och peppar. "Den godaste sallad du någonsin gjort", tyckte pojkvännen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

vad inspirerad jag blir. risotto ör ju jättegott :) jag tror att det är värt att kika lite extra på de recept om står på påsarna och paketen, finns ju en hel del bra!

Lisa sa...

carolina: visst är det! och ja, jag har hittat två olika men helt underbara risottorecept på rispåsarna. tycker det står bra grejer där ganska ofta!

lina sa...

Låter verkligen jättegott. Älskar risotto, äter det egentligen alldeles för sällan.