måndag 18 augusti 2008

Cevapcici i bröd

Jag storhandlade på Netto i förmiddags. Bland annat kom jag hem med ett kilo fryst cevapcici för 39 kronor (och 1,6 kilo falukorv för 29 spänn!!). Billigt tyckte jag, och jag gillar generellt cevapcicismaken. Dessutom är det skönt att ha något hemma som man bara kastar i pannan när man behöver fixa mat snabbt.

Till lunch blev det alltså ett osötat libabröd (libanesiskt tunnbröd, den grövre sorten), cevapcici, tzatsiki (snabbvarianten: riv gurka, pressa ut vattnet så gott det går, blanda med vanlig yoghurt, hackad vitlök och salt och peppar) och en röra på sallad, lite bulgur, finhackad lök, paprika, tomat och ättiksgurka (min måste-tillbehör i falafelrullar och sånt, sjukt gott!). Hade jag haft bladpersilja hemma hade den också åkt ner, nu kryddade jag med lite vinäger, salt, peppar och nån tesked salvia istället. Det blev himmelskt gott! Min barnsliga sida tycker dessutom att det är så mycket roligare (och mumsigare) att äta saker hopmojsade i bröd än var för sig på tallrik. Ett bra köp var det, och jag har 900 gram kvar i frysen...

5 kommentarer:

Anonym sa...

hittade precis till din blogg och här tror jag att jag stannar =)
i flera inlägg står det något om matextra som du verkar veva ned i det mesta... vad är det för något spännande?

Anonym sa...

Nu skall jag också börja handla billigt

Hanna sa...

Jag brukar köpa Santa Marias cevapcici-kryddmix. Brukar göra biffar av det och har aldrig testat att äta det i bröd som du, dom tipsar även på kryddpåsen att man ska äta det i bröd, så jag får nog ta och testa det någon gång, det ser himla gott ut! =)

fruktsallad sa...

Jag gillar också cevapcicismaken! Mums! Din måltid verkar mycket smaskig! :)

Lisa sa...

louise: vad roligt, du är så välkommen! (: mat extra är närmare bestämt milda mat extra, dvs 7% matlagningsgrädde. jättebra, inte mycket fett men ändå precis samma tjocka, krämiga konsistens som fetare produkter.

mikaela: man kommer på det efter ett tag (:

hanna: dte har jag också gjort nån gång, kryddmixen alltså. den är god, men lättare när man tom slipper göra biffarna! (;

fruktsallad: det var den! (: