tisdag 19 augusti 2008

Att bryta vanor: grötfrukost, tjoho!

Woho, jag lyckades äntligen variera min frukost! Som jag skrivit om innan äter jag alltid fil/yoghurt med frukt/bär och flingor/müsli samt två mackor på morgonen. Det kvittar hur mycket jag än planerat kvällen innan att jag ska äta gröt - när jag vaknat står jag ändå där och häller upp min yoghurt i tallriken. Det är inte det att jag inte är sugen på gröt, jag tycker bara så hemskt mycket om min vanliga frukost att jag inte vill gå miste om att äta den. Knäppt, jag vet, för det gör ju bara att jag går miste om att äta gröten som jag också vill äta men nu aldrig får tillfälle till. Förmodligen är det bara jag som har sådana här märkliga problem, men ni kanske hajar litegrann hur min inre strid ser ut varje morgon.

Idag blev det då äntligen grötfrukost. 1 dl havregryn, 1 msk boveteflingor och russin kokades. Jag ÄLSKAR tillagade russin, typ i bröd och sånt. Förr kunde jag stoppa mängder av russin i mitt te och äta med sked eftersom jag tyckte det var så gott när de blivit mjuka och mojsiga (givetvis är russinen på lussekatterna det bästa med hela bullen...). Ovanpå gröten blev det favoriten skivad banan, solrosfrön, mjölk och lite kanel och bredvid två falu råg-rut med ost respektive leverpastej. Mums vilken frukost, varför gör jag inte det här oftare?

(En grötanekdot, för övrigt: Vi räknade förra veckan ut att pojkvännen borde äta ungefär mellan tio och tolv stora portioner havregrynsgröt i veckan nu på sommaren eftersom han äter frukost först hemma och sedan på äldreboendet där han jobbar. Jag ligger i lä...)

1 kommentar:

lina sa...

Bra jobbat! visst är gröt underbart, och man håller sig mätt länge!