torsdag 21 augusti 2008

Tortellini med spenatsås

Idag har jag nog slagit rekord i billig lunch tror jag. Igår var jag på Överskottsbolaget och hittade (förutom minimarshmallows som jag letat efter länge - hemskt bra när man bakar) en påse ostfyllda tortellini för 5 kronor. Till dagens lunch använde jag lite mer än en tredjedel, det vill säga mat för kanske ungefär 2 kronor. I frysen hade vi lite spenat och i kylen fanns vitkål. Lunch alltså: tortellini med spenatsås och vitkålssallad. Pris: minimalt. Arbetsinsats: liten. Studenköksfaktor: hög. (Gott blev det faktiskt dessutom, kan jag tala om!)

Spenatsås (funkar nog utmärkt till annan pasta också, och kanske till och med potatis):
Fryst spenat
Lite vatten
En fjärdedels hackad gul lök
En hackad vitlöksklyfta
0,5 buljongtärning
Lite mjölk
Gröna ärtor
Riven muskot
Timjan
Salt och peppar

Såhär gör du:
Koka spenat, vatten, lök, vitlök och buljong. Tillsätt en skvätt mjölk, timjan och muskot. Rör ner ärtorna, se till att de tinar ordentligt. Smaka av med salt och peppar. Klart!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du, för ett tag sedan gjorde jag en jättegod pastasallad där blandade i avsvalnad färdigstuvad spenat i pastan, men som jag hade smaksatt med philadelphiaost innan. Det blev vrålgott! Receptet finns ngnstans på min blogg, under "Skaldjur" eller "Pasta" tror jag :)

Anonym sa...

det är helt otroligt vad man KAN få fram billig mat om man bara håller ögonen öppna. ser fram emot att se vad du gör med minimarshmallowsen ;-) angående skaldjruen, jag äter det inte heller så ofta hemma, mer ute, men sist jag handlade kom jag över en 500 gr påse skalade räkor för bara 29:- så :)