Givetvis måste man ha efterrätt på sin födelsedag, men jag visste inte riktigt vad jag var sugen på. När vi gick i affären i förmiddags fick jag syn på marängerna, och kom på att jag ätit alldeles för lite marängtårta i sommar. Nu har vi precis mumsat i oss, helt allvarligt, den godaste marängswiss jag någonsin ätit och jag är inte ens speciellt förtjust i grädde. Do it do it do it, är allt jag säger!
Till ett stort fat marängswiss + överbliven fruktsallad använde vi:
Lite mindre än en påse (80 g) maränger
1,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1 banan
1 mango
1 nektarin
1 litet äpple
Jordgubbar (jag använde frysta, som fick tina lite, litegrann)
100 gram kylskåpskall Marabou Gräddnougat
Chokladsås
Såhär gjorde vi:
Låt marängpåsen ligga öppen nån timme så att marängerna segar till sig. Vispa grädde och vaniljsocker lite lagom löst. Hacka frukten och blanda i en skål. Lägg maränger på ett stort fat, klicka över grädden och ös på fruktsalladen (inte allt kanske, men det där märker du själv - jag sparade resterna till frukosten imorrn). Avsluta med ytterligare några maränger, hackad choklad och chokladsås. Riktigt snygg och framförallt sagolikt god efterrätt blir det. Slurp.
söndag 31 augusti 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
herregud! jag älskar marängswiss som den är, så jag kan tänka mig vad jag tycker om denna! den låter sååå god!
Grattis? ;D
Skicka en kommentar