onsdag 27 augusti 2008

Stockholm onsdag

Dagen började som sagt himlans tidigt. 06.49 tog jag tunnelbanan till T-centralen och mötte upp pappa på Hotell Adlon på Vasagatan. Det verkade vara ett ganska litet men mysigt hotell, och frukostbuffén var anpassad därefter. Yoghurt, fruktsallad, ett antal sorters flingor/torkad frukt/frön, ägg, mackor, pålägg, juice och kaffe/te var vad som fanns. Om jag betalat dyra pengar för att få smälla i mig frukost utöver det vanliga (som jag förhoppningsvis gör på söndag) hade jag blivit besviken, men som en bonushotellare istället för vanliga hemmafrukosten var det absolut mer än godtagbart. Jag åt vaniljyoghurt med fruktsallad, torkad frukt och lite olika flingvarianter, en grov bullhalva med världens godaste rökta kalkonbröst och en med ost, ett hårdkokt ägg och två koppar kaffe. Sen promenerade jag till Skanstull och en bättre start på dagen gick knappast att få (trots att jag nu börjar känna av den gångna veckans sömnbrist, och ligger i sängen redan...).

Några timmar senare blev det shoppingdags och jag beordrade pojkvännen att stanna hemma, han blir så väldigt gnällig efter ett par affärer bara. Lunch blev det hos en av mina Stockholmspärlor - en disk i Hötorgshallen där de serverar libabröd eller baguetter fyllda med olika sjukt goda grejor. Antingen väljer man nån form av kött+potatis+grillade grönsaker, eller nån form av kött+två grejor från den överfyllda disken (typ spenatröror, bönsallade, couscous, matvete, bulgur, hoummus, tzatsiki - you name it), eller en vegetarisk med fyra grejor från disken. Dessutom har de biffar, bröd, piroger och massa annat mums som man kan plocka ihop i matlåda. För rullarna med kött betalar man 50 kronor, och för de vegetariska 40. Jag tog libabröd med mild tomatsås, lammkorv, spenat med fetaost och tabbouleh. Dessutom kunde jag inte låte bli en fetaostpirog vid sidan om - det är inga gigantiska rullar så vill man bli ordentligt mätt bör man nog nästan ta något mer. Det hela avnjöts i nästan sol på trappan - why oh why ligger inte Hötorgshallen i Lund?! (Shoppingturen resulterade för övrigt i en kofta från Weekday och ett par skor, men ingen plånbok som jag verkligen MÅSTE ha - tips?)

Kvällsmat blev fiskgryta med potatis, morot, pepparrot och persilja tillsammans med supergott bröd från ett bageri här i Enskede. Det är inte helfel att vara i Stockholm kan man sammanfatta ovanstående med.

5 kommentarer:

fruktsallad sa...

Åh, jag vill också luncha i Hötorgshallen! Så sugen!

Anonym sa...

fiskgrytan såg helt underbar ut! ja...hötorgshallen borde finnas i varje stad! har vart så sugen på att äta de där bröden med lammburgare/spett i någon gång :)

Hanna sa...

Jag brukar alltid försöka hinna med ett besök i hötorgshallen när jag är i Stockholm, däremot har jag inte testat att äta lunch där men det kommer jag definitivt att göra nästa gång!

Lisa sa...

fruktsallad: mm, gott var det!

carolina: gör det!

hanna: se ovan (;

Fidde sa...

Synd att de ändrat frukosten på Adlon, den brukade vara riktigt grym med olika sorters våfflor och sånt. Men det var något år sedan.

Hotellfrukost är bättre än allt!