Det här behöver du till en portion:
100 g okokt pasta
0,5 paket bacon
1 vitlöksklyfta
1 liten nektarin
En fjärdedels gul lök
Salt och peppar
Gräslök
Såhär gör du:
Koka pastan al dente. Hacka vitlöksklyftan, strimla baconet. Stek vitlök och bacon ganska knaprigt - låt rinna av ordentligt på hushållspapper. Häll av överflödigt baconfett från pannan, hacka löken och skär nektarinen i lagom stora bitar. Fräs i pannan. Låt baconet steka med nån minut på slutet, salta och peppra. Blanda med pastan och klipp över rikligt med gräslök. Servera med sallad. (Hoppas det är gott nu bara, men det låter det väl som va?)
Update: Jodå, det var gott. Fast jag hade velat ha ytterligare något salt med, nektarinen blev så söt när den var varm. Fetaost kanske, eller cashewnötter? Dessutom tror jag att det hade blivit ännu godare om jag kryddat med chilipeppar eller tabasco eller så - hetta och nektarin går ju som sagt väldigt fint ihop. Experimenten fortsätter, hela frukstkålen är full av nektariner!
5 kommentarer:
men du är nog inne på rätt spår där med nektarinen och det salta baconet. melon passar ju utmärkt till parmaskinka, även det är ju salt. tror att det där söta i frukten gör att det blir så bra :-)
Hoppas att det var lika gott som det låter!
Det låter jättegott!
Frukt i mat är supergott (det kanske märksatt jag gillar det på mina recept... ;P) Den här pastan med nektarin och bacon låter jättejättegod fast jag gillar ju inte bacon men man kan ju typ ha i räkor, kassler, kyckling eller ngt annat :)
carolina: ja, melon och parmaskinka är ju en riktig höjdare! dock är parma saltare än bacon, så ytterligare något salt behövs i det här tycker jag.
tina: (:
hanna: visst gör det!
anna: mm, det märks att du gillar frukt i mat! hemskt bra fantasi har du också.
Skicka en kommentar