onsdag 20 augusti 2008

Ännu en röra-i-bröd-lunch

Jag har precis avnjutit mumsig lunch. Återigen blev det röra i libabröd, det går ju inte att få nog av äta-med-händerna-mat! Det här blev lyckat faktiskt, och lite kontrast till de senaste dagarnas söta frukträtter.

Det här behöver du till en person:
1 libabröd eller annat stort tunnbröd/tortillabröd

0,5 dl okokt ris
Några skivor påläggsskinka i strimlor
Kidneybönor
En finhackad vitlöksklyfta
Ett par msk finhackad lök
Ca 2 soltorkade tomater i småbitar
2 stora oliver i bitar
Yoghurt
Nån msk tomatpuré
Färsk salvia
Färsk basilika
Salt och peppar

Såhär gör du:
Koka riset (gära i buljong), låt svalna. Blanda alla ingredienser - tillsätt yoghurten och tomatpurén sist, anpassa mängden efter hur kladdigt du vill ha det hela. Lägg sallad på tunnbrödet, släng på röran och toppa med till exempel strimlad paprika eller nån tomatskiva. Rulla ihop - färdigt att ätas på ett kick!

Ett annat superbt tips på risröra att ha i bröd: ris, kassler, lök, majs, ärtor, paprika, yoghurt, mangochutney (gärna den starka varianten, annars kan du tillsätta tabasco eller sambal också) och salt och peppar kladdas ihop och serveras på ovanstående sätt. Slurp.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Oj, det där lät riktigt gott. Jag har aldrig ätit libabröd, måste göra det!

lina sa...

Håller med om att man inte får nog av den typen av mat!!! Ser jättegott ut!

Anonym sa...

ja, vad är det med sådandär "äta-med-händerna-mat"? något som hänger kvar från den tiden när det inte fanns bestick? liba-brödet såg himlans gott ut, är det grovt?

Lisa sa...

hanna: oj, då måste du verkligen det! världens godaste tunnbröd. innehåller knappt några ingredienser och inga kryddor men smakar grymt gott och har perfekt storlek.

lina: det var gott! (:

carolina: det är den osötade varianten, skillnaden är mest att det är mörkare än den andra. det finns en variant till som är gjort på 60% grahamsmjöl som jag brukar köpa ibland. tycker nästan att det blir för mycket som att tugga på bark ibland bara. (;