lördag 16 augusti 2008

Testat: Korngryn

Vi har haft ett paket korngryn hemma ganska länge - det köptes eftersom vi ville variera vårt kolydratintag. Första gången vi provade blev det dock mer gröt, trots att vi följde receptet på paketets baksida. Dessutom tar det ju sådan evinnerlig tid att koka (ungefär en halvtimme)! Någon gång har jag ätit det som gröt, med mjölk och lingonsylt, och det funkade finfint - men gröt är snabbmat för mig och korngryn är som sagt inte speciellt snabba. Därför har det liksom blivit att paketet mest stått och irriterat mig längst inne i skåpet eftersom jag inte vet vad jag ska göra med det. Med anledning av min för tillfället skrala kassa kändes det igår som ett bra tillfälle att försöka göra något med de där grynen.

Jag kokade 0,75 dl med buljong i ungefär 25 minuter och blandade med ett fräs av champinjoner, soltorkade tomater, vitlök, purjolök, oliver och vegetariska grytbitar. Grötkonsistens blev det, men lite bättre än förra gången - dessutom gillar jag risotto och annat krämigt klegg, och det här blev faktiskt ungefär så. Smaken då? Jag gillar det. Lite nötaktigt, tuggmotstånd, mättande. Jag kommer nog inte laga det jätteofta, men det beror mer på att jag är för lat för att vänta på något som tar längre tid än både pasta, couscous, bulgur och ris, än på hur slutresultatet blev. Även som gröt kan jag tänka mig det, särskilt med torkad frukt och nötter.

Hur äter ni korngryn, om ni äter dem?

2 kommentarer:

Anonym sa...

har bara ätit korngryn i kåldolmar! ;) haha. jag lvoar att du får skylla på mig. jag och min pojkvän sluuukade en Fossil Fuel igår. mums! den är godast nrä den fått stå framme en stund, och blivit geggig ;)

Anonym sa...

Jag har inte ens testat korngryn, än. Men jag blir onekligen lite nyfiken trots att du låter så skeptisk.