Till fyra personer använde vi:
700 gram färsk laxfilé
en "knota"färsk ingefära
Ca 3 tsk flytande honung
Ca 1,5 tsk salt
Chèvre efter smak
Såhär gjorde vi:
Sätt ugnen på ungefär 200 grader. Lägg laxen med skinnsidan neråt i en smord ugnsform. Skala och riv ingefäran - blanda med honung och salt. Bred röran på laxen och sätt in i ugnen tills det är genomstekt och fått fin yta. Skiva chèvren och lägg på laxen strax före servering, eller servera vid sidan om. Till åt vi som sagt bulgur med rödlök och svarta oliver - jättemums blev det!
Efter lite kaffedrickande och några timmars rundvandring i stan (som var otroligt jättemycket finare än jag fått för mig!) blev det middag på en grekisk restaurang, Tzatsiki, precis vi åkanten (vid "Fanny-och-Alexander-huset", min favoritfilm, så jag var nöjd!). Med filt och jacka och tryckt mot värmelampan gick det faktiskt bra att sitta utomhus. Jag tog kycklingfilé med risoni och tomatsås, serverad med sallad och tzatsiki - 145 kronor. Maten var... helt okej. Ingen
Sent åkte vi hem, och sent fick vi reda på att det skulle bli uppstigning klockan 06.00 imorse. Inte mycket sömn blev det, men nu är vi tillbaka i Lund och vardagen. Sköna dagar i huvudstan, men nu ska det bli sköna dagar här hemma.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar