onsdag 6 augusti 2008

Världens godaste lasagne

Igår bjöd min lillebror mig och en av våra kompisar på Sex and the City-filmen. Jag hade redan sett den, men det gör liksom ingenting - den är ju helt underbar! Innan bion lagade jag lasagne till de små liven (två år yngre än mig...) och den blev riktigt riktigt god. Godaste lasagnen jag lagat, om jag får säga det själv. På Netto köpte jag färska lasagneplattor (10 kronor!) och kanske var det de som gjorde det hela så saftigt. I vanliga fall använder jag oftast hårda fullkornsplattor, men de suger åt sig så mycket vätska så då blir det lite torrare. I köttfärsen stoppade jag både vitlök, ajvar relish, tabasco, paprikapulver, cayennepeppar, buljong och basilika - himla himla gott! Istället för beschamel körde jag på Keldas ostsås, som jag faktiskt tycker gör sig riktigt bra i den här typen av rätter. Tyvärr har jag ingen bild på härligheten, men ni vet väl hur lasagne ser ut antar jag. Otroligt mumsigt blev det hur som helst, och middagen var mycket uppskattad!

4 kommentarer:

annamaria sa...

Färska plattor är så mycket godare. Det blir precis som du skriver så saftigt. Ajvar har jag inte provat - låter gott. har dock haft grillad paprika i - också gott. Kanske blir lite lika smak egentligen.

Anonym sa...

jag har också sett filmen flera gånger. den är så bra! längesen jag gjorde lasange, men det är lite tråkigt att äta själv. i nya ELLE Mat & Vin fanns en med mozzarella, brocolli och parmesan som verkade suuuper!
din verkade också jättegod, extra kryddor kan göra så himla mycket :)

Hanna sa...

Det blir en helt annan sak med färska lasagneplattor... men av någon konstig anledning kör jag oftast med hårda.

Lisa sa...

annamaria: det borde bli precis samma sak. ajvar ÄR ju typ grillad paprika. gott var det hursomhelst!

carolina: visst är den! ja, lasagne är ju ingen ensammat precis, å andra sidan kan man göra mycket och frysa in. den varianten lätt riktigt god.

hanna: ja, varför gör man så? fattar inte när det dessutom går att hitta färska som är billigare än de torra.