Gnocchidegen däremot - jag har aldrig varit med om något så fruktansvärt osammarbetsvilligt! 3,5 dl mjöl räckte definitivt INTE, jag tror att vi hade i ungefär det dubbla innan den överhuvudtaget gick att peta på utan att fastna på precis hela händerna, och bänken, och mattan, och resten av köket. Troligtvis var vår potatis lite för blöt och sög åt sig mer än Paolo tänkt sig. Efter massa, massa knådande ordnade det dock upp sig och jag kunde göra små klumpar som vi slängde i kastrullen. Tre minuter, eller tills de flyter till ytan, ska de koka. Jag har hört flera som säger att själva uppflytningen är grymt svår att få till, så jag hade inga high hopes. Men sedär, efter två minuter kom de en efter en, alldeles perfekta!
2. Besegrad, slutligen.
När tomatsåsen och gnocchin och mozzarellan gratängat klart var det dags för födelsedagsmiddag. Och. GUD SÅ GOTT DET VAR! Jag tror nästan att detta är något av det godaste vi lagat, det slog faktiskt till och med gnocchin i Rom. Perfekt tuggmotstånd, perfekt tomatsås... Mmm! Jag fattar inte hur så absurt billiga ingredienser som mjöl, potatis, ägg och tomat kan bli så vansinnigt gott ihop. Trots resultatet lär det nog dröja innan vi gör om alltihop; två timmar tog det, med degkladd och klumpformning och kokning i en miljard omgångar - ingenting man slänger ihop en vardagkväll efter skolan direkt. Idag var det dock lätt värt arbetsinsatsen, ett riktigt roligt sätt att spendera födelsedagseftermiddagen på!
(Vilka är för övrigt era erfarenheter av gnocchitillverkning? Jag har hört att det ska vara så snabbt och smidigt, men det vet jag inte om jag skulle säga efter idag...)
3 kommentarer:
Vad kul att det vart lyckad trots allt stök! Det såg supergott ut! =) Jag har aldrig gjort gnocchi men har länge funderat på det då det finns ett recept på det i min kokbok Street Food som ser så gott ut!
vad duktiga ni var som gjorde själva! jag älskar gnocchi men har aldrig gjort själv. brukar köpa dem som finns på påse, fyllda med tomat & mozzarella. dom är mums! svar på kommentaren i min blogg: jag bor i västerås :)
Jag har aldrig gjort egen pasta, varken gnocci eller vanlig (jag har faktiskt inte ens ätit gnocci) men den där gratängen såg grymt god ut!!
Skicka en kommentar