torsdag 31 juli 2008

Tunnbrödrullar med korv- och grönsakshack och fetaröra

Tunnbrödrullar har blivit min nya grej. Perfekt som lunch nu när det är så varmt! Igår följde de med till stranden (en med falukorv, en med kokt ägg). Idag ska jag först träna, sen nerom stan och sen till jobbet så jag packar ner lunchen igen. Sedan picknicken i måndags hade vi massa goda rester i kylen. Riktigt gott var det, men det krävde en frukt till för att jag skulle bli mätt.

Så här gjorde jag hacket:
Jag tärnade lite aubergine och stekte i salt, peppar och paprikapulver. Medan det svalnade hackade jag paprika, rödlök, lufttorkad spansk korv, soltorkade tomater och bladpersilja. Allt blandades ordentligt.

Så här gjorde jag fetaröran:
Detta är min favoritröra, passar grymt bra till det mesta - särskilt grillat.
Smula valfri mängd fetaost, tillsätt hackad vitlök, timjan och salt och peppar. Häll i yoghurt tills konsistensen är lagom (jag tycker det är godast om den är riktigt tjock och bara precis håller ihop), blanda ordentigt. Den är nästan mumsigast om den fått stå ett tag, gärna sedan dagen innan.

Jag bredde fetaröra på bröden, slängde på hacket och toppade med skivad tomat. Kändes nästan lite lyxigt - som mytbilden kring de goda "köpekagorna" ni vet, fast i mackform!

2 kommentarer:

Anonym sa...

*skratt* Saffran, keso, skaldjur, tomat och frukt kan jag absolut inte leva utan! Tunnbrödsrullar är också bland det bästa jag vet och din låter jättegod! Jag ska faktiskt göra en rulle till lunch imorgon med smörstekt panerad abborre och keso-crabfish- och äggröra :)

fruktsallad sa...

vad gott! Jag älskar tunnbröd och planerar in någon sådan lunch. Tack för tipset!