söndag 20 juli 2008

Grillade revben med bulgur och myntayoghurt

Ikväll blev det äntligen grillat igen, tycker vi grillat alldeles för lite den här sommaren. Revben, majskolv, bulgursallad och myntasås låg på tallriken - otroligt somrigt och fantastiskt gott!

Pojkvännens goda marinad:
Olja
Vinäger
Soja
Vatten
Dijonsenap
Vitlök
Rosmarin
Timjan
Dragon
Blanda och släng i valfritt kött ett tag.

Bulgur:
Koka bulgur i buljong, blanda med sockerärtor och lök - väldigt enkelt men lite roligare.

Myntayoghurt:
Turkisk yoghurt
Pepparmynta
Blanda, låt stå ett tag - klart! Vi har lyxen att ha egenodlad mynta, åh vad det slår torkad med hästlängder.


Middagen avslutades med lite vattenpipa, arabiskt kardemummakaffe och färska dadlar på uteplatsen. Inte fel alls.

1 kommentar:

Anonym sa...

Svar: Vad kul att höra :) Nej det är inte svårt, och det blir supergott!!