söndag 27 juli 2008

Nån form av tacos

Pojkvännen jobbar, så jag fick äta min middag ensam. Jag blev hemskt sugen på tacos när jag låg vid havet idag, så på hemvägen svängde jag inom Netto och köpte tacokrydda för 6,50. Sen var det bara att plocka fram köttfärs (vi köper ofta storpack och då brukar jag dela upp det vi inte använder i plastpåsar, 100 gram i varje, platta ut så att det tinar snabbt och in i frysen - sjukt bra att ha när man ska äta ensam!) och alla grönsaker jag kunde hitta.

Köttfärsen fräste jag och sen slängde jag på en halv deciliter Mat Extra som var över sen Carbonaran och lite vatten. I med tacokrydda och sen lät jag det hela puttra tills det krämat ihop sig ordentligt. Jag hackade en halv avokado, tomat, paprika, rödlök och gurka, tinade majs och blandade ihop allt mums med lite salt. I kylen hittade jag en halv burk krossade tomater - blandade med sambal oelek och vips hade jag tacosås! Under tiden tinade jag två såna där pitaatiga, grova bröd jag skrivit om förut. När allt var klart och fixat fyllde jag bröden med isbergssallad, färskladd, grönsaker och tomatsås. Det var fantastiskt gott och jag ska aldrig mer laga tacofärs utan matlagningsgrädde!

7 kommentarer:

Rebecca sa...

Jag måste säga att jag gillar din smak =).

Hanna sa...

Mmm... nu vart jag sugen på tacos! Ska nog testa med en skvätt grädde jag också nästa gång det vankas tacos.

Lisa sa...

rebecca: haha, vad roligt att höra (:

hanna: ja, gör det! SÅ mycket roligare än vanlig tacofärs. man måste ta lite mer krydda bara, för grädden dämpar smaken.

Anonym sa...

man måste ha lite grädde eller créme fraiche i tacofärs... det är nästan lag på det ;P Det är läskigt gott med philadelphiaost också! och nu blev jag också väldigt sugen på tacos :)

Anonym sa...

Svar. Så sant så!! Btw, var läser du juridik (om du vill svara)? :)

Lisa sa...

anna: mm, jag upptäckte det (:

Anonym sa...

sVAR: Vad kul :) Jag har precis beslutat mig för att välja bort juridiken för kostvetenskap! Men min kille läser det ändå, så helt kvitt blir jag itne ;P