tisdag 22 juli 2008

Pastasås med morot och fetaost


För någon dag sedan kikade jag runt hos Mikka och hittade (bland mycket mycket annat) det här receptet på pastasås med morot, fetaost och svarta oliver. Det lät så vansinnigt gott - och bilden var så himla fin - så jag var tvungen att prova. Jag fick inte laga det till middag för pojkvännen som tyckte att det lät mycket underligt , så det fick bli dagens lunchlåda istället. Min supermixer (som tar upp ungefär hela köksbänken när man använder den) är tyvärr trasig för tillfället, och nån stavmixer äger vi inte - istället för mixade morötter fick det bli rivna (och sedan stötta med potatisstöt) och det funkade faktiskt väldigt bra. Dessutom hade vi ingen creme fraiche hemma, så det fick bli turkisk yoghurt och även det blev finfint. Sist, men inte minst fräste jag de rivna morötterna tillsammans med en hackad vitlöksklyfta (kanske inte den mest strategiska jobblunchkryddningen - men det är ju så gott!) Annars gjorde jag precis som Mikka och resultatet var F A N T A S T I S K T gott. Sån tur att jag gjorde extra - en matlåda till ligger och gottar sig i frysen.

Till körde jag på en enkel kikärtssallad: blanda kikärtor och strimlad purjolök med lite olja, sambal oelek, salt och massor med timjan. Passade alldeles utmärkt till sås och pasta.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Den där pasta såsen har jag testat också, visst är det otroligt god!! Kikärtssalladen lät också god, den måste jag testa!

Lisa sa...

hanna: otroligt god var ordet! (:

lina sa...

Vad du måste ha längtat till lunchen med en sådan matlåda!!!

Lisa sa...

lina: det kan jag tala om för dig att jag gjorde! jag längtar dessutom fortfarande efter den matlådan som ligger i frysen... (: