måndag 21 juli 2008

Kasslergratäng och vitkålssallad

Det här receptet har legat i min receptmapp och gnagt ett tag. Jag gillar ju som sagt allt-i-ett-mat och det händer ganska ofta att vi har kassler hemma. Dessutom älskar vi majs här och det ser ju så gott ut på bilden! Ni hör ju själva - this had to be done. Ikväll svängde jag ihop det hela, och givetvis kunde jag inte låta bli att ändra lite (men bara lite).

Min variant innehöll dessutom
: Broccolin som låg och slokade längst in i kylen, sockerärtor istället för vanliga ärtor och en hel del sweet chilisås för att komplettera tomatpurén. Ostmängden halverade jag, och det var alldeles tillräckligt.

Det blev god men lite trist vardagsmat - utan chilisåsen hade det nog inte varit så jätteupphetsande. Jag tyckte dock att det blev godare och godare ju mer jag åt och till slut kom jag nog fram till att det var absolut värt att laga men ändå ingen supersuccé (inga glasklara omdömen här inte!). Pojkvännen var inne på samma linje.

När gratängen var i ugnen gjorde jag en vitkålssallad - den blev å andra sidan mycket bättre än den brukar. Jag slakade kålen (det gör jag inte i vanliga fall) och vilken skillnad det gjorde!

Vitkålssallad:
Strimlad vitkål
Olja
Vitvinsvinäger
Citronpeppar
Salt

Slå kokande vatten över vitkålens så att den mjuknar något. Låt rinna av och blanda med olja, vinäger, salt och peppar. Jag tycker att den funkar till det mesta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker det ser gott ut! Jag brukar göra en liknande grej fast med ris eller makaroner istället för spagetti :)

Lisa sa...

anna: mm, jag har också gjort liknande flera gånger. med ris och ananas och creme fraiche paprika/chili blir det jättemums tycker jag (men inte pojkvännen, suck...)