Min variant innehöll dessutom: Broccolin som låg och slokade längst in i kylen, sockerärtor istället för vanliga ärtor och en hel del sweet chilisås för att komplettera tomatpurén. Ostmängden halverade jag, och det var alldeles tillräckligt.
Det blev god men lite trist vardagsmat - utan chilisåsen hade det nog inte varit så jätteupphetsande. Jag tyckte dock att det blev godare och godare ju mer jag åt och till slut kom jag nog fram till att det var absolut värt att laga men ändå ingen supersuccé (inga glasklara omdömen här inte!). Pojkvännen var inne på samma linje.
När gratängen var i ugnen gjorde jag en vitkålssallad - den blev å andra sidan mycket bättre än den brukar. Jag slakade kålen (det gör jag inte i vanliga fall) och vilken skillnad det gjorde!
Vitkålssallad:
Strimlad vitkål
Olja
Vitvinsvinäger
Citronpeppar
Salt
Slå kokande vatten över vitkålens så att den mjuknar något. Låt rinna av och blanda med olja, vinäger, salt och peppar. Jag tycker att den funkar till det mesta.
2 kommentarer:
Jag tycker det ser gott ut! Jag brukar göra en liknande grej fast med ris eller makaroner istället för spagetti :)
anna: mm, jag har också gjort liknande flera gånger. med ris och ananas och creme fraiche paprika/chili blir det jättemums tycker jag (men inte pojkvännen, suck...)
Skicka en kommentar