tisdag 29 juli 2008

Rödbetor med ädelost

Det här receptet hittade vi i Sydsvenskans receptspecial om rödbetor. Där står det chevre och honung, men det tyckte pojkvännen lät trist. Det här är vår variant och jag säger bara en sak: LAGA , NU!

Det här behöver du:
Rödbetor
Ädelost

Så här gör du:
Koka rödbetorna i cirka 10 minuter, tills de mjuknar lite. Skala dem under rinnande kallt vatten och skär i mindre (men fortfarande ganska stora) bitar. Lägg i form, smula över osten och skjuts in i ugnen - 200 grader i cirka 5 minuter. Vi åt med lax och sallad, men om man gör en rejäl laddning tror jag det funkar utmärkt med bara en bönsallad till. Helt otroligt gott för pytteminimal arbetsinsats!

7 kommentarer:

fruktsallad sa...

Vilken fin blogg! Lägger genast till bland favoriterna! Och rödbetor som är SÅ gott!

Lisa sa...

fruktsallad: tackåhtack! jag brukar kika in din också.

Anonym sa...

svar; det var faktiskt första gången jag testade att laga mat med avokado på det viset, men det var gott :)

lina sa...

Så otroligt gott det där ser ut!!! Ännu ett recept på listan över vill laga....tack för tipset!

Hanna sa...

Åh, det låter jättegott! Färska rödbetor är ju jättegoda.

Lisa sa...

lina: laga laga laga!!

hanna: ja, eller hur! särskilt nykokta med örtsalt... mmm....

Anonym sa...

rödbetor är ju mumma, speciellt ugnrostade! har bara ätit med chevre dock, så ädelost blir spännande!