fredag 18 juli 2008

Enkel lyxglass

När vi lagade rabarberpaj förra fredagen blev det en massa vaniljvisp över. Jag blev sugen på att testa att frysa den eftersom jag - som aldrig varit speciellt glassgalen - nyss blivit frälst och vill ha glass på längden och tvären. Vi hade en halv Aladdinask stående (magic wonder, jag vet, men vi är bara två och den är stor och vi äter nästan bara mums på helgerna) och i skåpet hittade jag ett gäng pistagenötter. Jag plockade ut alla "okladdiga" chokladbitar och delade - sedan i med dem och skalade pistagenötter i vaniljvispen, ner i en burk och in i frysen. Mycket och stora bitar ska det vara! Där har den stått och kallat på mig och ikväll var det dags. Sjukt gott, är allt jag har att säga.

(Och eftersom pojkvännen gillar "gräddigare" glass fick jag allt för mig själv. Mohahaha.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

wow, vilket bra tips! jag är chunko-holic gällande glass, MÅSTE nästan ha en massa bitar i den ;-)

Lisa sa...

carolina: eller hur! bitarna är ungefär viktigare än glassen. om det inte är riktigt bra sorbet tycker jag nästan alltid att glass utan bitar är ganska tråkigt.