torsdag 18 september 2008

Vardagslyx och ugnsrostade grönsaker

Ensammiddag idag igen, pojkvännen springer på möten och grejs mest hela tiden tycker jag! (Och när inte han är borta är jag, det är ett himla hattande här hemma.) Jag har jobbat hela dagen och därför ätit supergod lunch i form av svamprisotto med vit chokladpannacotta till efterätt, lyxigt va? Jag fortsatte lyxen när jag kom hem och tog ett lååångt bad med lavendeldoft och ett nummer av brittiska Cosmo (mycket roligare än svenska!) - det var verkligen evigheter sen jag badade. Innan jag hoppade i vattnet slängde jag potatis, blomkål, morot, lök, paprika och svamp i världens godaste marinad: citronsaft + skal, lite honung, grovt hackad vitlök, balsamvinäger, chili, färsk rosmarin, timjan och salvia, grovt salt och peppar. Sen var det bara att lasta in i ugnen på plåt med bakplåtspapper och så rosta tills färg och konsistens blivit bra. Åt gjorde jag med en klick färskost med ört-/vitlökssmak och senapsdressing (fransk senap, lättfil, salt och peppar). Och så blev jag så sugen på gurkstavar (konstig craving?!) så några såna blev det med. Himla god middag, och snart blir det granatäpple (once you pop you can't stop...) framför Idol eller Top Model eller båda. Ha en mysig torsdagskväll, länge leve vardagslyxen!

3 kommentarer:

lina sa...

Din dag lät underbar! Mer vardagslyx åt folket, absolut!!!!

Anonym sa...

Det låter underbart gott och att bada är aldrig fel! När jag gick på högstadiet badade jag varje morgon innan skolan och låg där och läste och käkade röd paprika :)

Anonym sa...

ja det lät verkligen lyxigt. och det var du givetvis värd! någon gång ska jag också orka göra chokladpannacotta, älskar det, men är för lat :P och vet du, idag är huvudet ovanför ytan ;)