måndag 8 september 2008

Blodpudding

Jag tänker inte börja med att ursäkta den låga inläggsfrekvensen de senaste dagarna - skolan tar sin lilla tid och jag har helt enkelt inte sommarlov längre. Bloggen går in i höstfasen och ni får bara hänga med!

Idag blev det budgetmatens budgetmat till middag: blodpudding. I skolan här i Skåne får man inte blodpudding utan blodkorv, men jag tror att det är lite annorlunda och det vi åt idag var definitivt blodpudding. När jag var vegetarian kunde jag inte tänka mig något läskigare, äta "levrat" blod liksom - huva! Jag kommer inte ihåg om jag tyckte om det när jag var riktigt liten, men jag tror nästan att jag gjorde det. När jag började äta kött igen tog det lång tid innan jag vågade mig på att prova, men eftersom pojkvännen gillar det och köper hem ibland blev det av för några månader sen. Och det var gott! Jag tror att blodpudding är en sån rätt man antingen älskar eller hatar - vilket läger tillhör du?

Vi åt supermumsiga grejor till: brysselkål, bacon, lingonsylt, falu rågrut och sallad på riven morot, äpple, russin och vit balsamvinäger. Salladen tycker jag verkligen att ni ska prova - himlarns gott! När jag gjort den innan har jag rivit ner polkabetor också, men det fanns inga hemma - vitkål går också bra.

6 kommentarer:

Anonym sa...

LOVE IT! fattade inte att det hette blodpudding när jag var liten så jag sa blåpudding och mumsade på. äter det helst med lingon, bacon och råkostsallad. och så apelsinjuice till för att verkligen fånga upp järnet.

Anonym sa...

Jag älskar också blodpudding med lingonsylt, bacon och råvrivna morötter till! :) och du Lisa, även om du kanske inte lägger upp lika många inlägg som i somras så ser den mat du visar så underbart god ut så att du är förlåten ;P

Hanna sa...

Jag gillar blodpudding men hade nästan glömt bort det. Gud vad längesedan jag åt det. Lingonsylt är ett måste till, och gärna bacon. Brysselkål kommer jag definitivt att ha till nästa gång!

Anonym sa...

jag älskar blodpudding, med lingonsylt och morötter till :) din variant såg skitgod ut, värsta blodpudding de-luxe! haha ;)

Anonym sa...

Är det något jag saknar med att inte äta kött, så är det blodpudding ;D

fruktsallad sa...

Jag som inte ens gillar blodpudding tycker din tallrik ser väldigt god ut! :)