Tomat, riven morot med citron, färska champinjoner med balsamvinäger, gurkstavar, blomkål och så ett färskt fikon som gått sönder i kassen på väg hem från affären (5 för 10 kronor, ett kap!) la jag upp. Till gjorde jag en röra (tror jag sett något liknande hos Lina för ett tag sedan) på keso, lite fetaost, massor med dill och svartpeppar. Det var så längesen jag åt keso - varför då?! Underbart gott ju, det blir kesomacka med skivad tomat och örtsalt till frukost imorrn - mmm!
Jag har varit dödligt trött på pasta, bulgur, potatis och sånt vi alltid äter ett tag nu. Innan var vi värsta bra på att variera oss och lagade dinkel och quinoa och mograbiah och grejor - den senaste tiden har vi varit lata. I affären skulle jag köpa något nytt och bestämde mig för mathavre eftersom det var det enda jag inte smakat innan. Jag kokade med salt och slängde i några kindeybönor mot slutet. Det smakade mycket havre (no shit...), lite som havregrynsgröt fast med mer tuggmotstånd. Gott var det tyckte jag, och jag gillade konsistensen. Dock är jag väldigt skeptisk till tillagningsanvisningarna på förpackningen: 0,5 dl räcker inte alls till en person så jag tog 1 dl som jag gör med det mesta annat (ris, couscous osv). Mycket mera lagom. Mathavre äter jag gärna igen hur som helst, vad tycker ni om det?
4 kommentarer:
Jag tokgillar mathavre! Tycker det passar till det mesta. Har till och med ätit det som gröt till frukost:)
Har testat mathavre ett par gånger och jag gillar det! Det är skönt att kunna variera sej lite så det inte bara blir pasta och ris.
mathavre är gott :) maten såg jättegod ut. duktig du är som minsann betalar själv... ;)
Jag är väl en av få som inte testat mathavre än. Men det kommer...
Jag gillar också gegga, fiskbullar med potatis, blandar jag fortfarande ihop, och sås (eller gryta) och ris,mm gott.
Skicka en kommentar