Det här behöver du till en portion:
2 äggvitor
1 msk valfritt socker (Jag har använt både rårörsocker, vanligt och idag florsocker - det senare blev faktiskt bäst tyckte jag.)
1 rågad msk kakao
Såhär gör du:
Vispa äggvitor och socker till ett hårt, blankt skum. Vispa i kakaon. Låt eventuellt det hela vila i frysen en stund (men det orkar jag aldrig, jag äter direkt). Om du vill piffa till lite är kanderade hasselnötter eller hackad choklad eller både och mumsmumsmums ovanpå.
3 kommentarer:
Verkar gott! Jag har massa olika recept på chokladmousse liggandes men jag har varit lite rädd sedan jag och gelatinet inte fick till det en gång...
den gamla klassikern! jag levde på sådandär mousse som kvällsfika förut ;) går ju fort att göra och är himlans gott! :D
Åh, nu blev jag ju inte mindre chokladsugen precis....mums vad gott med mousse!!!
Skicka en kommentar