Det här behöver du till typ fyra personer:
Ungefär 10-12 potatisar
Mjölk
Muskotnöt
Salt (örtsalt!) och peppar
400 gram färsk sill
Ströbröd
Smör
Salt och citronpeppar
Såhär gör du:
Koka potatisen mjuk. Doppa sillarna i ströbröd, lägg ihop dem två och två, salta och citronpeppra. Stek i smöret tills de fått fin yta. När potatisen är färdig, mosa med potatisstöt och dra fram elvispen. Späd med mjölk och elvispa på maxhastighet tills konsistensen blir som du vill ha den. Krydda med riven muskotnöt (inte 20 stycken, som i Matmagasinets recept...), salt och peppar. Idag åt vi sill och potatismos med brysselkål och rivna morötter, annars vill jag för det mesta ha lingonsylt till. Gott, gott!
5 kommentarer:
Vilket budgetkäk! Inte helt fel när man är student.
Jag tycker inte om inlagd sill, men det är ju för att den är "genomskinlig", kanske jag ska testa stekt sill någon gång! Det ser gott ut, och hemmagjord potatismos är ju såå gott!
Gud så gott! En av mina favoriter när det gäller husmanskost!
Åh, äkta husmanskost när den är som bäst!!
rebecca: nej, inte fel alls!
hanna: ja, det är inte alls samma sak! testa!
lina: min också.
anna: jappjapp! (:
Skicka en kommentar