Det här behöver du till fyra personer:
400 gram nötfärs
2 gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
1 kartong passerade tomater
Ca 1,5 msk tomatpuré
0,5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 tsk salt
Chili (i "flagor", inte pulver)
Paprikapulver
Cayennepeppar
En liten gnutta kanel
En stor grön paprika
2 burkar bönor of your choice
Såhär gör du:
Hacka löken. Fräs köttfärs och lök tills färsen blivit grynig. Tillsätt hackad vitlök, tomater, tomatpuré, vatten, buljongtärning och kryddor. Mycket kryddor ska det vara (fast inte av kanelen, där ska du bara dutta lite), så var inte rädd för att ösa på! Låt puttra på svag värme i ca 15 minuter. Dela paprikan i bitar, tillsätt den och bönorna och koka 5 minuter till.
Servera med bröd (idag blev det fullkornstortillas, helst hade jag velat ha pitabröd), sallad (värsta bästa salladen till idag: isberg, bladpersilja och tomat - passade hur bra som helst!) och eventuellt lite yoghurt om du vill mildra hettan.
4 kommentarer:
Jag åt också chili con carne idag :)
Mmm, jag måste nog också ta och göra en chili con carne snart!
god den såg ut! jag äter också helst bröd till min chili con carne :)
Jag älskar chili con carne! Gott med kanel i också!
Skicka en kommentar