Det här behöver du till en person:
1 lagom stor sötpotatis
1 burk makrill i tomatsås
Tacosås (hot), eller annan tomatsås, eller bara krossade tomater
0,5 rödlök
Drygt 1 msk creme fraiche
Färsk basilika
Citronpeppar och salt
Lagom mycket fryst spenat
1 stor vitlöksklyfta
Färsk parmesan
Såhär gör du:
Skala sötpotatisen och skiva den tunt. Koka skivorna i några minuter så att de mjuknar (inte för länge, då blir det så mosigt!). Hacka rödlöken och fräs den i en kastrull. Tillsätt makrillen och späd med tacosås. Rör i creme fraichen och krydda med basilika, salt och peppar. Låt puttra ett tag. Tina spenaten under tiden, fräs tillsammans med finhackad vitlök och lite vatten i en annan kastrull. Lägg sötpotatisskivor i bottnen på en ugnssäker form. Bred över spenaten och lägg på ett lager sötpotatis till. Avsluta med makrillsåsen och lite riven parmesan. Gratinera i mitten av ugnen (225 grader typ), gärna med grillvärme de sista minutrarna. Mums var det!
3 kommentarer:
Makrill i tomatsås är guld värt!! Jag älskar att ha det tillsammans med hackat ägg och keso i tunnbröd.. MUMS!!
Jag brukar också passa på att laga mat som jag vet att Joel inte tycker om när han är borta! =)
spännande!
Skicka en kommentar