måndag 15 september 2008

Pizza med fetaost, salami och skinka

Jag var så trött igår att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Därför lät först gröt som det lättaste och mest lockande middagsalternativet. Sen kom vi på att pizza vore ganska gott. Och sen vi gjorde jäsdeg istället för bakpulverdeg för ett tag sedan vägrar pojkvännen att äta något annat så han fixade tomatsås medan jag rörde ihop mjöl och grejor. Sen slängde vi på tomatsåsen, riven ost, fårsalamin från i fredags, lite vanlig smörgåsskinka, paprika, fetaost och så lite salvia på toppen och in i ugnen i typ 12 minuter. SÅ bra degen blev, alltså det var nästan italienklass. Olivoljesmak, frasig, alldeles lagom degig i mitten. Den här gången använde jag bara vanligt vetemjöl, och jag antar att det var det som ar skillnaden (ni som kan baka)? Nu är jag också omvänd - aldrig mera bakpulverdeg! (Och mycket hellre pizza än gröt till tröttismiddag.)

Nu väntar plugg resten av dagen, så vi ses ikväll. Vad gör ni idag?

2 kommentarer:

Hanna sa...

Åh, sitter nästan och dreglar när du beskriver hur god pizzadegen vart! =)

Anonym sa...

Hemgjord pizza är SÅ gott!