söndag 14 september 2008

Grekisk pastasås

Vi drack ju inte bara drinkar igår såklart, lite middag hann vi med också. Det blev vegetarisk, grekiskinspirerad pastasås med färsk tagliatelle - jättegott blev det faktiskt, särskilt med tanke att vi mest slängde ihop sånt vi tänkte skulle passa ihop.

Det här behöver du till tre-fyra personer:
0,5 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 paprika
1 bit zuccini
1 bit aubergine
Soltorkade tomater efter smak
1 paket valfri matlagningsgrädde
Mjölk att späda med
1 paket fetaost
Chili
Salt och peppar

Hacka rödlök och vitlök, fräs några minuter. Skär paprika, zuccini och aubergine i bitar, klipp de soltorkade tomaterna. Fräs med löken. Tillsätt matlagningsgrädde och mjölk. Låt puttra ett par minuter. Smula i nästan all fetaosten, krydda med chili, salt och peppar. Servera såsen med pasta, sallad och resten av fetaosten.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter jättegott! Smälter fetoast när man rör i den sådär?

Anonym sa...

vad gott med fetost i varm pasta! den måste smält och blivit jäääättegod? :)

Lisa sa...

anna och carolina: den smälter precis lagom! inte så den försvinner, utan så att man känner smaken och smatidigt är dne sådär härligt mjuk och krämig.