fredag 5 september 2008

Fredagmiddag

Terminen har ju som bekant börjat och med den har jag och bästa kursaren börjat laga mat tillsammans igen. Ikväll var vi sugna på att göra något mer avancerat, men vi hittade ingenting vi ville ha - så det fick bli klassikern rotfrukter i ugn med lite olika röror till. Med en lite roligare sallad, färska örter och underbart goda ugnsbakade rödlökar blev det hur mumsig fredagmiddag som helst. (Och vi avslutade med Ben and Jerry's-test, recension kommer imorgon eller så!)

Det här åt vi:

- Ugnsbakade rödbetor, sötpotatis, potatis, fänkål, paprika och vitlök med olivolja, salt, peppar och färsk rosmarin.
-
Hela ugnsbakade rödlökar (Skala en rödlök per person, skär bottnen platt och gör ett kryss i toppen. "Fyll" krysset med färsk timjan och salt, klicka smör ovanpå och grädda i ugnen i typ 20-30 minuter, 200 grader - vansinnigt gott.)
- Sallad med diverse blad (i lösvikt - mycket billigare än redan hopplockade påsar), färska fikon, sockerärtor, rostade frön/nötter och balsamvinäger.
- Fetaoströra (150 gram fetaost mosas med en hackad vitlöksklyfta, 2 msk bladpersilja, ett par msk creme fraiche och salt och peppar)
- Hummus (mixa kikärtor, sesamolja, citronsaft och vitlök)
- Guacamole (två mosade avocados blandas med hackad tomat, finhackad rödlök och vitlök, citronsaft, salt och chili)

Ni förstår att vi blev både mätta och belåtna va?

(Från början ville vi egentligen göra något med filodeg, men vi hittade inget roligt recept. Tips någon, för jag är fortfarande nyfiken?)

4 kommentarer:

fruktsallad sa...

Åh, så underbart! Helt i min stil! Ugnsbakad hel lök har jag inte testat... Kanske jag ska ta och göra i helgen? Spännande! :)

Filodegscigarrer med tapenade och getost finns på min blogg. Mycket gott! :)

Sara sa...

Vilken fin blogg du har och vilken mat!!:)

Anonym sa...

låter jättegott, och det där med rödlöken var ju smart! jag bruakr bara lägga in strimlor av rödlök. lyxig fredagsmiddag1 :D

Hanna sa...

Åh så gott!