onsdag 3 september 2008

Chokladmousse på vardagsvis

Eftersom middagen inte innehöll sådär väldigt mycket protein tyckte jag att lite chokladmousse kunde vara på sin plats som kvällsfika (eller också var jag bara chokladsugen). Det här gjorde jag jätteofta innan, men nu var det ett tag sen. Snabbt och gott och som ett finfint vardagssubstitut till smaskiga helgefterrätter - prova vetja!

Det här behöver du till en portion:
2 äggvitor
1 msk valfritt socker (Jag har använt både rårörsocker, vanligt och idag florsocker - det senare blev faktiskt bäst tyckte jag.)
1 rågad msk kakao

Såhär gör du:
Vispa äggvitor och socker till ett hårt, blankt skum. Vispa i kakaon. Låt eventuellt det hela vila i frysen en stund (men det orkar jag aldrig, jag äter direkt). Om du vill piffa till lite är kanderade hasselnötter eller hackad choklad eller både och mumsmumsmums ovanpå.

3 kommentarer:

fruktsallad sa...

Verkar gott! Jag har massa olika recept på chokladmousse liggandes men jag har varit lite rädd sedan jag och gelatinet inte fick till det en gång...

Anonym sa...

den gamla klassikern! jag levde på sådandär mousse som kvällsfika förut ;) går ju fort att göra och är himlans gott! :D

lina sa...

Åh, nu blev jag ju inte mindre chokladsugen precis....mums vad gott med mousse!!!