Rostbiff (Från boken Kött - från grill till gryta, som jag fick i present när jag slutat vara vegetarian, med pojkvännen ändringar)
Rostbiff
Olja
Salt och peppar
Värm ugnen till 240 grader. Hetta upp oljan i en stekgryta, och bryn det ordentligt kryddade köttet runt om. Ställ in i ugnen och låt steka till 55 grader. Svep in i folie och låt svalna till rumstemperatur innan du skär upp i skivor och serverar.
Ljummen potatissallad med ädelost och valnötter (vi hittade på det är i somras - helt sjukt gott till det mesta!)
Potatis
Ädelost
Valnötter
Rödlök
Svartpeppar
Skala potatisen, dela i småbitar och koka mjuk. Häll av vattnet noga. Tillsätt finhackad rödlök och grovt hackade valnötter. Smula ädelost över potatisen medan den fortfarande är varm (men inte kokhet), krydda med svartpeppar. Salt behövs knappast, det klarar osten så bra själv. Servera genast. M-m-m!
2 kommentarer:
Har du varit vegetarian? Varför slutade du?
det lät verkligen jättejättegott! så sällan jag äter kött, pga priserna. lillasyster var nöjd också förstår jag? ;)
Skicka en kommentar