fredag 24 oktober 2008

Löningsfredag

Jag är gräsänka över helgen och jag och bästa kursaren passade på att fira CSN och lön med lite lyxfredag. Vi började som sagt med frukost på Ebbas men det var ärligt talat inget att hänga i julgranen - särskilt inte för 65 spänn. Yoghurt, torr müsli utan piff/corn flakes, skinka/ost/prickig korv till pålägg, halvsega knäckebröd/gulkornsbröd och i och för sig riktigt goda bullar. Men, min frukost hemma är faktiskt godare och jag tycker att de kunde ansträngt sig betydligt mer. Det är inte svårt att fixa god frukost. Mysigt att sitta ute för en gångs skull dock, och inte behöva varken plocka fram eller undan...

Sen åkte vi in till Malmö och jag hittade för en gångs skulle massa fint i massa olika affärer - himla nöjd alltså. Lunch åt vi inte förrän tre och då blev det (lite för dyr) himla god laxbagel på Wayne's som ju inte finns i Lund, det gäller att passa på att leva lite storstadsliv när man kan! Efter några fler affärer satsade vi på hemfärd i ösregn och som matsäck blev det världens godaste gräddbulle från Ahlgrens konfektyr. Jag som älskar gräddbullar till och med i Mums-Mums-form var i himmelriket... Mörk choklad, perfekt skum med riktig vanilj och botten av svingod marsipan. Och bara femton kronor - ja tack!

Hemma blev det först favoriten rotsaker i ugn (balsamvinäger, olivolja, honung - som är en hit här, verkligen!-, vitlök, chili, salt och peppar) med fetaost och tzatsikin från igår - så enkelt och så sjukt gott! Idol, vindruvor och cola avslutade det hela. En väldigt fin fredag har det varit.

5 kommentarer:

Rebecca sa...

Det låter som en ypperlig fredag =). (Jag brukar inte gå upp kl 4, igår och idag var undantag.)

Hanna sa...

Låter som en kanonfredag!

Anonym sa...

låter ju supertrevligt! =)

Anonym sa...

vad tråkigt med frukosten =( men som du skrev, du slapp plocka iallafall. bullen däremot lät underbar! ;D

Tova sa...

åhh vad gott. Både rotsaker i ugn och gräddbulle... det där med marsipanbotten lät ju riktigt gott, jag är en sucker för mandelmassa i alla former :)