måndag 20 oktober 2008

Pepparrotsfisk

Vi har haft en rejäl bit pepparrot i kylen några veckor utan att riktigt veta vad vi ska göra med den. Det enda jag kommer på är kokt fisk med pepparrotssås, så det beställde jag till middag idag. Pojkvännen hittade receptet i Vår Kokbok och det var gott, bra vardagsfisk. Trots att han tog i (lite för) mycket pepparrot i såsen är nästan halva biten kvar fortfarande. Vad tusan ska vi göra med den?

Det här behöver du till fyra personer:
500-600 g vit fiskfilé
3 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 dl matlagningsgrädde el dyl
1-2 msk margarin
1 msk pressad citron
1-2 msk pepparrot

Såhär gör du:
Skär fisken i 2 cm tjocka skivor/kuber. Välj en låg vid kastrull. Vispa ut mjölet med vatten direkt i den. Tillsätt buljongtärning, matlagningsgrädde och margarin. Koka upp under omrörning och låt koka några minuter. Såsen ska vara tjock - fisken vätskar sig sedan. Tillsätt citron och pepparrot. Lägg fisken i såsen. Sjud under lock utan omrörning tills fisken är klar. Servera med potatis och gröna ärtor.

Inga kommentarer: