Det här behöver du:
3 dl havregryn
5 dl vatten
1 tsk salt
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl sirap
Vetemjöl
Såhär gör du:
Koka havregryn (jag använde fiberhavregryn, känns som att det blir lite med tuggmotstånd), vatten och salt till gröt. Tag kastrullen av plattan och rör ner smöret så att det smälter. Tillsätt mjölk och sirap, låt svalna tills fingervarmt. Smula i jästen och blanda väl. Arbeta in mjöl till en lagom, ej för fast, deg. Låt vila i 5-10 minuter. Forma runda bullar (med halv sats fick jag sexton, så drygt trettio borde det bli) och lägg på plåt med bakplåtspapper - jäs till dubbel storlek (30-40 minuter ungefär). Grädda i 225 grader ca 20 minuter (fast mina tog som sagt bara ungefär 10, så passa noga!). Pojkvännen slukade två när de precis kommit ut ur ugnen - och ja, precis så goda blev de.
8 kommentarer:
Vilka fina frallor du har bakat!
Jo, just nu håller jag en tävling där man kan vinna ett riktigt trevligt "höstlovs-bak-paket"!
Läs mer om tävlingen på min blogg!!
Kram, Jennie
www.kalasgott.blogg.se
Snygga frallor, låter gott förresten :) Hoppas du får en supermysig kväll! ^^
Åh så gott! Min mamma brukar göra något likanande, supergott!
De ser jättegoda ut! NYbakt bröd är det bästa jag vet tror jag! Kan dock äta för mycket då och blir alldeles för mätt och det är inte bra! ;)
Just nu så står det ett gång grötbullar och jäser. Då blev jag nyfiken på att se vad det finns för recept på grötbullar - o hamnade hos dig. Vi har precis samma recept, kanske kan bero på att jag bor bara nåfra mil från
Ingelstad. Dina ser superfina ut!
Vad gott det ser ut att vara. Grot har jag aldrig gjort sjalv utan passar alltid pa att ata det hemma hos mamma:)) Maste se till att prova ditt recept!!
Kramar fran Italien:))
hur mycket vetemjöl?
Hej! Jätterbra recept blir supergott. Men jag behöver hjälp, har glömt sedan sist jag använde ditt recept. Blir det med detta receptet 16 bullar eller dubbelt upp? Ska jag dela receptet för att få 16 bullar? MVH Emma
Skicka en kommentar