söndag 19 oktober 2008

Testat: Marabou Premium Figs and Almond / Anton Berg Yoghurt Strawberry

I helgen har jag passat på att testa två (för mig) nya chokladsorter. Det var ju det här med att jag skulle bort från lösgodiset ett tag, så det fick bli lite finchoklad istället.

Till Idol provsmakades Marabou Premium Figs & Almond. Jag brukar gilla Marabous fyllda choklad, den med hasselnötter är ju supergod till exempel. Min favorit bland torkade frukter är fikon och med mandel till kan det ju inte gå fel, tänkte jag. Och det gör det inte heller, det är bara inte riktigt lika bra som hade kunnat hoppas. I den mjuka fyllningen är nån form av krisp som inte är mandel och inte fikonkärnor, mer vanlig "kexig" krisp. Det hade varit mycket godare om det varit stora mandelbitar istället tycker jag - nu smakar man faktiskt inte mandeln alls. Mjölkchoklad har en tendens att bli väldigt sockersöt och i kombination med fikon blir det såklart ännu sötare. Det är egentligen inget dåligt, för både fikonsmaken och chokladsmaken är goda. Jag tror bara att det hade varit bättre om det 1) varit mer mandelsmak/-bitar som kunde bryta av i både konsistens och smak och 2) mörkare choklad så att det blev lite bitter kontrast till det fikonsöta. Hur som haver kan jag abolut tänka mig att köpa den här chokladen igen, men det var ingen fantastisk upplevelse och inte riktigt lika spännande som jag inbillat mig. (Tack, Carolina för bilden!)

Igår på bion blev det Anton Bergs vita choklad med yoghurt-/jordgubbssmak. Tyvärr visade det sig vara alldeles hopplöst att försöka få fram en bild men ni får föreställa er. Vit chokladkaka med rosa prickar på, typ. Jag har alltid tyckt att vit choklad mest smakat kokosfett och socker. En Toblerone på väg hem från Berlin i somras omvände mig dock. Gott, gott, gott. Och naturgodis i form av torkade jordgubbar överdragna med vit choklad är ju hemskt mumsigt. Jag har tittat på den där Anton Berg-grejen flera gånger i affären men tänkt att den nog inte var värd det. Nu bestämde jag mig för att prova ändå. Och? Den var god. Punkt. Inget speciellt, nån yoghurtsmak kände jag inte direkt av. Däremot jordgubbar smakade den en hel del. Precis som naturgodisbitarna. Och då köper jag faktiskt hellre dem och varierar med andra sorter - det blev lite segt att äta en hel kaka. Det är nog nästan ett måste att bryta av med lite mörkare, vanlig choklad annars blir det väldigt mycket barnkalassötma. Gott som sagt, men ingen megahit. Nu har jag provat, och det blir en annan sort nästa gång. (Om nån har en bild får ni gärna hjälpa mig.)

1 kommentar:

Anonym sa...

hehe jag har har bild på den chokladen också ;)jag tycekr precis samma som dig angående Figs & Almond, mer mandel! hade varit gott med knapriga bitar i liksom :) och mörkare choklad, defintivt. fast den är god, typ 2 rutor räcker ;)