lördag 18 oktober 2008

Färsk pasta med ruccola, vitlök och pinjenötter

Idag var planen att käka gnocchi med salvia och bacon, men när jag stod med smockfulla korgar på City Gross kom jag på att det är Kvantum som har gnocchi. Det var inte läge att lägga tillbaka allt/gå in med fyrahundra kilo tunga City Gross-kassar i den andra affären. Omplanering alltså - det fick bli färsk pasta (fylld med ricotta och spenat) med vitlök, färsk basilika, ruccola, pinjenötter och parmesan. Och tomatsallad på körsbärstomater, lök, balsamvinäger, salt och peppar. Enkelt och väldigt gott. Jag är dock fortfarande hemskt sugen på gnocchi, det får nog bli Kvantum sart ändå.

Det här behöver du till kanske tre-fyra personer:
500 g färsk, fylld pasta
Olivolja
2 stora vitlöksklyftor
Färsk basilika
En halv påse ruccola
Pinjenötter
Parmesan
Salt och peppar

Såhär gör du:
Koka pastan. Hacka vitlök och färsk basilika, fräs i lagom mycket olivolja (så att det går att vända runt pastan i det sen). Rosta pinjenötter med salt i torr, het panna. Vänd ner pastan i vitlöksoljan, tillsätt ruccolan, riven parmesan och pinjenötter. Salta och peppra, blanda runt ordentligt. Servera som sagt med tomatsallad. Mums. Och så tog det kanske max 15 minuter att göra.

Nu blir det "Der Baader Meinhof Komplex" på bio med pappa. Någon som hunnit se den?

3 kommentarer:

Anonym sa...

det där såg inte fy skam ut! gnocchi i all ära, men.. ;)

Anonym sa...

men du, det där ser ju inte helgalet ut precis! Gnocci är visserligen gott... men färsk pasta fylld med spenat och ricotto är nog snäppet högre kan jag tycka :)

Hanna sa...

Mmm, det där ser supergott ut!!