fredag 3 oktober 2008

Världen enklaste (och godaste) laxpasta

Den här rätten åt vi ofta (tror jag) hemma när jag var liten. Numera blir det inte så ofta - rökt lax är ju så dyrt! I veckan har dock City Gross haft så sjukt bra extrapriser så vi har fyllt frys och kyl med massa godsaker som vi aldrig köper annars. Förhoppningsvis får ni se fler av dem i helgen (morgondagens planerade middag ser jag till exempel väldigt mycket framemot...). Åter till laxpastan: supersnabbt, supergott och superlite arbete. Hur bra fredagmiddag som helst med andra ord. (Och jag ber om ursäkt för min kameras färgsinne - det var SÅ mycket finare på tallriken.)

Det här behöver du till 3 personer kanske:
1 gul lök
200 g kallrökt lax
1 liten burk creme fraiche
Mjölk
Dill
Salt och peppar

Såhär gör du:
Hacka löken, skär laxen i småbitar. Fräs löken så att den mjuknar, tillsätt creme fraiche. Krydda med salt och peppar - låt koka upp. Tillsätt dill och sedan laxen alldeles på slutet, den ska bara bli precis genomlagad. Späd eventuellt med mjölk om såsen blir för tjock. Servera med pasta (allra helst tagliatelle), lime- eller citronklyftor, parmesan och sallad (idag babyleaf-mix, gul paprika, tomat, sockerärtor och purjolök).

Nu blir det bio, "Maria Larssons eviga ögonblick" ska vi se. Mysig fredagkväll med andra ord - jag jobbar hela helgen så det passar mig alldeles utmärkt.

4 kommentarer:

lina sa...

Finns inget bättre än pasta + lax!!! Trevlig helg!

Anonym sa...

Jag har också ätit Laxpasta ikväll och jag håller med föregående kommenterare fullständigt - lax + pasta är mums som bara den :)

Anonym sa...

ja det där är min absolut bästa variant på lax och pasta. berätta gärna om filmen sen, läste om den och blev hel-sugen på att gå och se den :)

fruktsallad sa...

laxpasta är så gott! Synd att jag är ensam här hemma att tycka det... :(