onsdag 22 oktober 2008

Testat: Arlas k-yoghurt Jordgubb och Granatäpple

Vår favoritstorhandlningsaffär City Gross har börjat med nåt himla dumt. De har alltid varit jättebra på närproducerat och skånskt och sånt, men nu har de tydligen fått ett bättre avtal med Arla än med Skånemejerier - så all of a sudden är i princip alla mjölkprodukter Arla! Jag känner mig inte alls hemma... Hur som, jag är ju som ni vet en yoghurtmänniska och äter alltid naturell yoghurt, fil eller vaniljyoghurt till frukost. Ett par gånger per år händer det att jag istället blir sugen på fruktsmak. Det slutar alltid med att jag förstår varför jag vanligtvis kör på den naturella stilen. Generellt sett brukar det nämligen vara såhär med fruktyoghurtarna: rosa smakar surt och syrligt på sitt sätt, gul smakar surt och syrligt på ett annat sätt och så kvittar det lite vad det är för frukter i.

I helgen när jag var och hadlade bestämde jag mig ÄNDÅ för att prova en av de "nya" Arlayoghurtarna eftersom jag inte kände mig helt bekväm med sortimentet av naturell yoghurt. Det blev k-yoghurt med smak av jordgubb och granatäpple (den senare en av mina absouta favoritfrukter). Yoghurten är tjock och krämig för att bara ha 0,5 procent fetthalt, så för det blir det plus i kanten. Inga fruktbitar alls dock, och för det blir det litet minus. Smaken då? Första gången tyckte jag inte alls om den. Den smakade granatäpplehinna. Ni vet, sådär beskt och konstigt? Andra gången blev det lite bättre, mest för att jag tyckte att det smakade mer vanlig jordgubbsyoghurt då. Idag åt jag den med banan och tycker att den enda skillnaden mot vanlig jordgubbsyoghurt är en liten, liten touch av något surare. (Mysko utveckling, jag vet.) Slutligen tycker jag nog att det är en helt okej jordgubbsyoghurt, bra konsistens framförallt. Dock kommer jag inte köpa mer när det här paketet är slut och jag tror redan att jag tröttnat lite grann. Det blir naturellt framöver, som det brukar sluta. Har du tips på världens godaste fruktyoghurt får du gärna försöka omvända mig.

Bild från www.arla.se

2 kommentarer:

Anonym sa...

Arlas K-yoghurt päron & vanilj är jättejättegod! men annars så är ett hett tips att blanda ner blåbär och hallon (finns skitbilligt fryst) i arlas vaniljyoghurt!! sjukt jätegott!!!

Hilli sa...

kör också hellre på naturella grejer,men en som är galet god är verums blåbär/svartvinbär,testa!