fredag 24 oktober 2008

Grekisk pastasallad med kyckling och tzatsiki

Den här veckan har jag knappt ätit hemma en enda gång. Det har varit medtagen lunch och lunch ute och mycket sen middag nästan varenda dag. Men då har jag har hunnit med både bio och möten och debatter och det har varit riktigt trevligt att tänja lite på rutinerna för en gångs skull. Igår blev det dock hemmamiddag i normal tid. Det var också trevligt. Idag har jag och bästa kursaren LYXFREDAG. Jag har precis varit och sprungit en sväng och nu ska jag snabbduscha och sne gå iväg och äta frukost på Ebbas nere i stan. Sen blir det föreläsning och sen Malmöshopping och sen Idol och mys här hemma. Såna dagar tycker vi om. Hur lyxar ni till er fredag?

Det här behöver du till två-tre personer:
250 g färsk pasta (förslagsvis med spenatsmak)
2 kycklingfiléer
Citronsaft
Honung
Chili
1 stor vitlöksklyfta
100-150 g fetaost
1 stor avocado
Körsbärstomater
1 paprika
Rödlök (fast det glömde vi visst när jag tänker efter)
Salt, peppar, balsamvinäger

Yoghurt
Gurka
Vitlök
Mynta
Salt och peppar

Såhär gör du:
Dela kycklingen i småbitar. Stek med citronsaft, honung, chili rejält med vitlök och salt och peppar. Dela avocado och paprika i mindre bitar. Lägg i skål, smula över fetaosten, släng på körsbärstomater. Koka pastan. Blanda kycklingen och pastan med grönsakerna och osten. Rör runt, smaka av med salt, peppar och lite balsamvinäger. Servera med tzatsikin (yoghurt som får rinna av, i med riven, urkramad gurka och vitlök - smaka av med mynta, salt och peppar). Blir mums!

1 kommentar:

Anonym sa...

pasta med spenatsmak är gooott! vilken film har du sett på bio? lyx med frukost ute. jag lyxar nog inte till min fredag alls idag, laddar inför resan imorgon istället ;)