lördag 11 oktober 2008

Äppelkräm med kanelcashew

Tack för alla tips på ensammiddag! Jag åt pizzarester till lunch (jag tillhör dem som nästan tycker att kall pizza är godare än varm... mm!) och var inte så hungrig nu. Matvetesallad och grejor får definitivt bli en annan gång. Jag kokade en sats äpple-/plommonkräm med äpplen från mamma och pappa och plommon från mormor. Åh så gott, och åh så lätt! Bara att skala och dela valfri mängd äpplen och kärna ur och klyfta några plommon. Sedan ner i kastrull och vatten på så att det knappt täcker - koka mjukt och mosigt - och så röra ner potatismjöl (jag tog 2 msk) i kallt vatten och tillsätta. Koka upp, och låta svalna - vips, så har man mumsig kräm! Jag åt med kanelrostade cashewnötter och havregryn (havregryn + cashew, fast helst hade jag velat ha mandel + massa kanel i het stekpanna - vänd runt tills fin färg), russin, mjölk och knäckemacka. Det behövs inget socker tycker jag, för plommonen är så söta och nötterna och russinen tillför litegrann. Om jag kommit på det i tid hade jag låtit russinen koka med, då blir det ännu godare.

4 kommentarer:

Anonym sa...

kanelrostade cashewnötter lät jättegott! :D

Anonym sa...

Spännande med nötter i krämen, det har jag aldrig sett tidigare.

Hanna sa...

Oj oj vad gott det där lät!! Nu vart jag krämsugen! =)

Anonym sa...

Annorlunda kombination helt klart, men lät himla gott faktiskt!