tisdag 7 oktober 2008

Gryta med kokosmjölk och röd curry

Jag har ätit middag med bror precis - och hör och häpna: ingen köttfärs den här gången! (Även om det faktiskt var vad bror föreslog när vi var i affären...) Det blev en helt okej gryta med kokosmjölk, grytbitar, röd curry och lite annat smått och gott. Nu tittar vi på Cops och alldeles snart ska jag ta itu med allt plugg jag gick miste om i förmiddags på grund av sanslös huvudvärk. Det är inte få sidor jag ska läsa, om vi säger så.

Det här behöver du till typ fyra personer:
350-400 g fläskgrytbitar
1 gul lök
Vitkål
1 paprika
1 burk kikärtor
1 burk kokosmjölk
2 tsk röd curry (eller efter smak)
1 vitlöksklyfta
Salt

Såhär gör du:
Fräs grytbitar och lök. Tillsätt strimlad vitkål och kokosmjölk. Koka upp. Krydda med riven vitlök, röd curry och salt (gör inte som jag och snåla på curryn, det blir mycket mildare än man tror!). Tillsätt paprika och låt puttra lite, häll i kikärtorna på slutet. Servera med ris och cashewnötter och kanske lite soya (om man har god och inte billig Netto-variant som jag...)

3 kommentarer:

Hanna sa...

Jag åt också gryta med kokosmjölk och röd curry idag! =) Men i min hade jag fisk.

Anonym sa...

Åh, älskar röd curry, så gott.

Anonym sa...

cashewnötter! mums :D