onsdag 10 september 2008

Potatis- och rödbetssoppa med fetaostscones


Ikväll blev det soppa på det vi hade hemma. Vi äter soppa till middag hemskt sällan eftersom pojkvännen brukar tycka att det är för lite mat - idag har han dock tandvärk och tyckte att flytande föda lät ganska trevligt. Jag utgick från recepten på rödbetssoppa i Vår Kokbok men eftersom vi bara hade tre rödbetor kvar blandade jag ut med potatis. Mycket enkelt var det i alla fall: potatis, vitkål, lök och röbetor tärnades och kokades mjuka i buljong. Peppar, salt, färsk rosmarin och färsk timjan blev smaksättning. På slutet lekte jag lite med stavmixern tills alltihop fått lagom mosad soppkonsistens. Serverat med vitlöksyoghurt och nybakade scones med fetaost och vallmofrön blev det en helt okej vardagssoppmiddag. Lite mesigt, men ganska gott. Helt enkelt.

3 kommentarer:

Sara sa...

Jag stod och tvekade på om jag skulle köpa färska rödbetor när jag var affären idag, tyvärr så blev det inga. Men nu när jag ser din underbara soppa så ångrar jag mej faktiskt!

Hanna sa...

Jag käkade också rödbetssoppa igår, hade en portion i frysen! Vad gott med fetaost i sconesen!

Anonym sa...

vad gott det såg ut! stavmixer for life :) och soppa är visst mat ;)