tisdag 16 september 2008
Gryta med svamp och rosépeppar
Ensammiddag idag. Jag var sugen på kladdig gryta med ris, men vi hade inga lämpliga mjölkprodukter alls hemma. När jag gjorde köttfärslimpa med gräddpulversås häromdagen såg jag att det där pulvret skulle kunna användas som grytbas också - jag testade. En halv påse utrörd med 0,5 dl vatten och 1 dl mjölk tog jag. I grytan hade jag vegetariska grytbitar, svamp och vitkål och så kryddade jag med rosépeppar, rosmarin, soja, salt och peppar. Det blev en helt okej middag, även om jag tycker att de vegetariska grytbitarna har en mysko bismak som tar över det mesta. Har ni smakat dem? Vad tycker ni? Såspulvret funkade i alla fall finfint istället för typ matlagningsgrädde eller creme fraiche, och särskilt gräddsåsen eftersom den är så neutral i smaken och nästan kräver extra krydda. Snabbt, hyfsat gott och kladdigt. Och ris. Jag är nöjd.
Etiketter:
gryta,
ris och nudlar,
testat,
vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
jag tycker att de är sådär, de är okej om man har mycket kryddor :)
gott det såg ut! jag brukar göra sådär med varmakoppen-pulver också om jag inte har något bra att göra grytbas av hemma :D
Skicka en kommentar